Slaný cuketový koláč. (Ondřej Horecký/ VelkáEpocha)
Slaný cuketový koláč. (Ondřej Horecký/ VelkáEpocha)

I tento týden jsem si pro vás připravil - opět v duchu rychle, snadno, chutně - recept, který zvládne každý, leč výsledek je hodný mistra kuchaře.

Tato cuketová pochoutka je vynikající samotná nebo s chlebem, teplá nebo studená. Skvěle se hodí jako svačina na cesty nebo dětem do školy, aby se necpaly brambůrkami a colou.

 

Čas přípravy: 15 minut

Pečení: cca 20 minut

 

 

Co budete potřebovat:

  • 300 g mladých cuket (nahrubo nastrouhaných),
  • 150g eidamu (nahrubo nastrouhaného)
  • 100g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 0,8 dl oleje
  • 2 lžičky vegety
  • hrst petrželové natě (nadrobno nakrájené)
  • máslo a mouka na formu
  • okrouhlou dortovou formu (může být i jiného tvaru)

Zapněte troubu a nastavte ji na 200C. Než se rozehřeje, připravíme si směs. V míse rozšlehejte vejce s vegetou. Přidejte olej, pak nastrouhanou cuketu a eidam a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pak vymačkejte do směsi česnek a nakonec vhoďte petrželovou nať.

Vymastěte máslem formu a vysypte ji moukou. Směs nalijte do formy a rozetřete (asi 1 cm vrstva). Vložte formu do trouby a pečte při výše stanovené teplotě asi 20 minut nebo dokud není vršek koláče světle hnědý.

 

Dobrou chuť!

 

Související recepty:

Cuketa plněná mrkví a balkánským sýrem

Čokoládovo - cuketová buchta

Korejské cuketové lívance

 

VŠECHNY  RECEPTY