
I tento týden jsem si pro vás připravil - opět v duchu rychle, snadno, chutně - recept, který zvládne každý, leč výsledek je hodný mistra kuchaře.
Tato cuketová pochoutka je vynikající samotná nebo s chlebem, teplá nebo studená. Skvěle se hodí jako svačina na cesty nebo dětem do školy, aby se necpaly brambůrkami a colou.
Čas přípravy: 15 minut
Pečení: cca 20 minut
Co budete potřebovat:
- 300 g mladých cuket (nahrubo nastrouhaných),
- 150g eidamu (nahrubo nastrouhaného)
- 100g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 stroužky česneku
- 3 vejce
- 0,8 dl oleje
- 2 lžičky vegety
- hrst petrželové natě (nadrobno nakrájené)
- máslo a mouka na formu
- okrouhlou dortovou formu (může být i jiného tvaru)
Zapněte troubu a nastavte ji na 200C. Než se rozehřeje, připravíme si směs. V míse rozšlehejte vejce s vegetou. Přidejte olej, pak nastrouhanou cuketu a eidam a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pak vymačkejte do směsi česnek a nakonec vhoďte petrželovou nať.
Vymastěte máslem formu a vysypte ji moukou. Směs nalijte do formy a rozetřete (asi 1 cm vrstva). Vložte formu do trouby a pečte při výše stanovené teplotě asi 20 minut nebo dokud není vršek koláče světle hnědý.
Dobrou chuť!
Související recepty:
Cuketa plněná mrkví a balkánským sýrem