Rychlý a chutný recept vhodný jako masový doplněk k těstovinám

 

Příprava: 10 min.
Pečení:
cca 25 min.

 
Tuňák po italsku. (Velká Epocha)
Tuňák po italsku. (Velká Epocha)


Co budete potřebovat:

(pro 4 osoby)

  • 1 plechovka (400g) krájených rajčat
  • 1 plechovka (130g) tuňáka
  • 1 lžíce rozmarýnu (čerstvého nebo sušeného)
  • 1 středně velkou cibuli, nakrájenou nadrobno
  • cca 5 zelených oliv, tence nakrájených
  • 2 lžíce oliv. oleje
  • sůl

Do středně velkého hrnce vylijete olej z tuňáka. Pokud je ryba ve vlastní šťávě, šťávy se zbavte a do hrnce nalijte 2 lžíce olivového oleje. Přihoďte nakrájenou cibulku a smažte, dokud nezesklovatí. Nasypte nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn nebo v ruce rozdrcený sušený rozmarýn, chviličku smažte a vmíchejte celou plechovku tuňáka (bez šťávy).

Vařte 5 minut a přidejte rajčata v plechovce. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni 10 minut. Pak vhoďte dovnitř olivy, promíchejte a nechte vařit dalších asi 10 minut nebo dokud není cibulka úplně měkká.

Podávejte s těstovinami penne uvařenými „al dente“ nebo bramborami, topinkou či toustem. Nechte si chutnat!


Tipy:

Hotový pokrm je vhodný také k zamrazení.

 

Dobrou chuť!

 

Podobné recepty:

Letní tuňákový salát

Rychlý losos s bramborovo-rajčatovým salátem

Ryba na páře po čínsku

Zapékaná ryba s bramborovou kaší (fish pie)

Zapékané těstoviny po italsku

Zapékané těstoviny se špenátem a ořechy

 

VŠECHNY RECEPTY