
Salát z červeného zelí. (Ondřej Horecký)
Nedávno se mi vybavil salát, který nám rodiče často dělávali, když jsme byli dětmi. Vyptal jsem si od nich recept, vyzkoušel a opravdu... pořád chutná tak skvěle. Jedná se o salát ze zavařeného červeného zelí s majonézou.
Příprava: 12 min.
Co budete potřebovat:
- cca 300g červeného zelí (zavařeného)
- 3 vejce natvrdo
- 2 středně velké cibule
- 150 g dietního salámu
- 2 majolky
- pepř, sůl
Nadrobno si nakrájejte cibuli a vejce. Salám nakrájejte na tenké, asi 3 cm dlouhé proužky. Všechny ingredience promíchejte dobře v míse, dochuťte dle potřeby solí a pepřem a podávejte s rohlíkem či houskou.
Tip:
Pokud chcete recept vylepšit, můžete přidat nesolené kešu oříšky, vlašské ořechy nebo osmahnuté piniové ořechy.
Vyzkouštejte také:
Smaženky – svačina rychle a levně