
Rychlý, chutný, zdravý, s minimem ingrediencí, takový je tento středomořský salát. Nejdřív jsem měl při prvním soustu pochyby, ale jakmile se všechny chutě plně rozloží na jazyku, chcete další a další sousta, dokud nic nezůstane.
Příprava: do 10 min.
Co budete potřebovat:
(pro 2 osoby)
- 1 plechovku (400g) cizrny
- 1/3 feta nebo balkánského sýru
- 1 lžíci olivového oleje
- půl citronu (limetky)
- sůl
- pepř
Z plechovky odlijte tekutinu a vysypejte cizrnu do mísy. Sýr nakrájejte nebo rukou rozmělněte na drobné kousky a přidejte do mísy.
Přidejte olej a šťávu z citronu, podle chuti přidejte pepř a sůl a dobře promíchejte.
Ochutnejte a dochuťte podle preferencí solí, pepřem či citronovou šťávou, je-li třeba a můžete servírovat, například s pitou a listy salátu.
Přejeme dobrou chuť!
Tip:
Do salátu můžete přidat i lžíci natě čerstvého koriandru (popř. petržele) nebo jinou zeleninu podle chuti – rajče (na obrázku), papriku, olivy aj.
Zkuste také:
Zapékaná rajčata s fetou (balkánským sýrem)
Salát s Rucolou a balkánským sýrem