
Chutná a jednoduchá buchta z kokosu a podmáslí, rodinný poklad od manželčiny babičky. Kdo má rád kokos, tomu bude zaručeně chutnat.
Příprava: cca 10 min.
Pečení: cca 30 min.
Co budete potřebovat:
- 180 ml podmáslí
- 260 g hl. mouky speciál
- 100 g strouhaného kokosu
- 150 - 200 g cukru krupice
- 1 vejce
- ½ prášku do pečiva
- 1 vanilinový cukr
Zapněte troubu na 170 oC (horkovzdušnou na 150 oC ). Dobře ušlehejte cukr s vejcem a vanilinovým cukrem. Pak přidejte podmáslí a po troškách, za stálého míchání vařečkou, přidávejte mouku prosypanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte kokos a opět zevrubně promíchejte vařečkou.
Vylijte těsto do dortové formy (vytřené máslem a vysypané moukou) a nechte péct, dokud buchta na povrchu jemně nezhnědne. Zkontrolujte špejlí, že je propečená a po vychladnutí můžete servírovat.
Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
Pro zdravějí variantu použijte celozrnnou nebo špaldovou hladkou mouku a tmavý cukr.
Množství cukru si upravte podle preferencí. 150g je pro ty z nás, kteří mají radši jemnou sladkost.
Jestli máte raději moučníky mokřejšího typu, rozkrojte buchtu horizontálně na půl a obě kola zevnitř natřete marmeládou, popř. krémem a zase připlácněte na sebe.
Vyzkoušejte také:
Piškotová roláda s čokoládovým krémem
Jednoduchá bábovka ze šlehačky
Jednoduché kokosky s čokoládou