
Narychlo osmahnuté plátky lososa s vynikajícím salátem z raných brambor a rajčátek. Velmi chutný a jednoduchý recept. Místo lososa můžet použít i jinou rybu.
Příprava a smažení: do 25 minut
Co budete potřebovat:
(porce pro 4 osoby)
- 4 plátky lososa
- 400 g malých brambor
- 350 g malých rajčátek
- ½ hlávky salátu, natrhaného na menší kusy
- 1 stroužek rozdrceného česneku
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce octa balsamico
- sůl
- pepř
V osolené vodě uvařte brambory (asi 20 min.). Dejte pozor, ať je nepřevaříte, ať nejsou moc měkké. Mezitím v míse smíchejte česnek, olej, ocet. Přidejte sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
Přidejte rajčátka rozkrájená napůl, salát a vše dobře promíchejte. Až jsou brambory hotové, slijte vodu, brambory rozkrájejte na poloviny a vhoďte je do mísy k ostatním ingrediencím. Dobře promíchejte.
Na větší pánvi rozpalte máslo, vložte plátky lososa a smažte je z každé strany 2 – 4 minuty, podle tloušťky plátků. Střed nesmí být syrový. Vyndejte z pánve a společně se salátem servírujte na talíře.
Podávejte se čtvrtkami citronu na pokapání ryby.
Přejeme dobrou chuť!
Tip:
Pro bohatější chuť přidejte do salátu parmezán.
Podobné recepty:
Zapékané kapustičky se šunkou a rajčaty
Rajská jablíčka po provensálsku
Rajská jablíčka po provensálsku