
Italská verze našich šunkofleků s nezbytnými rajčaty, olivami a další zeleninou, to všechno s mozzarellou, která se roztopí nahoře. S tímto receptem určitě neprohloupíte, bude chutnat každému.
Příprava: 15 min.
Pečení: 20 min
Co budete potřebovat:
(porce pro 4 lidi)
- 150 – 200 g malých makarónů (popř. kolínek)
- 2 lžíce másla
- 1 cibuli, oloupanou a nakrájenou
- 1 stroužek česneku, rozetřený
- 1 plechovku (400g) zavařených nakrájených rajčat
- 1 lžíci rajčatového pyré
- 1 žlutou papriku, nakrájenou na kousky
- 1 zelenou papriku, nakrájenou na kousky
- 225g tvrdého salámu, nakrájeného na kousky
- 10 černých oliv, rozpůlených, bez pecek
- 2 stonky jarní cibulky, nakrájené na kousky
- 120g mozzarelly, nakrájené na tenké pásky
- sůl
- pepř
Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě makarony (kolínka), dokud nejsou "al dente". Propláchněte pod horkou vodou a nechte odkapat.
Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo, osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou měkké. Přidejte salám a smažte asi 3 minuty. Přidejte rajčata z plechovky (i s vodou), rajčatový protlak, obě papriky a olivy a dobře promíchejte. Na mírném ohni smažte asi pět minut.
Makarony dejte do nehluboké zapékací formy a vysypte na ně směs. Přidejte čerstvou jarní cibulku. Promíchejte a přidejte podle chuti sůl a pepř. Dobře promíchejte. Nahoru naskládejte pásky mozzarelly.
Pečte v troubě na 180°C cca 20 minut, dokud se sýr neroztopí a mírně nezhnědne.
Přejeme dobrou chuť!
Tip:
V tomto recepty je snadné obměňovat ingredience. Vegetariáni mohou vynechat salám a použít víc zeleniny (lilek, hrášek, kukuřici, brokolici atd.)
Podobné recepty:
Zapékané těstoviny se špenátem a ořechy
Tuňák s těstovinami po italsku
Zapékaná pohanka s rýží, hlívou ústřičnou a zeleninou
Zapékané brambory s česnekem a sýrem
Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty