
Salát se zelím a pomeranči - překvapte své hosty touto nezvyklou, leč chutnou kombinací (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Poněkud neobvyklá kombinace má chutný a zdravý výsledek, který potěší a osvěží nejenom v tyto jarní dny. Dětem přidejte do salátu pár lžic medu, tím je můžete na tuto baštu snadněji nalákat.
Příprava: 15 min.
Co budete potřebovat:
(porce pro 5 - 6 lidí)
- 300 g nahrubo nakrájeného bílého zelí
- 3 pomeranče, oloupané
- 3 - 5 lžic slunečnicových semínek
- 140 ml (tučného) bílého jogurtu (10%)
- 2 hrsti petrželové nati, nadrobno nakrájené
- sůl
- pepř
- med (lze vynechat)
Měsíčky pomerančů zbavte blány (tento krok lze vynechat) a nakrájejte na menší kousky. Promíchejte s ostatními ingrediencemi, ochutnejte a podle chuti dosolte a dopepřete. Pokud používáte med, vmíchejte i ten, otestujte sladkost a můžete podávat.
Jíme samotné nebo s pečivem. Lze uchovat pár dnů v ledničce pro pozdější spotřebu.
Přejeme dobrou chuť!
Tip:
Místo petržele můžete použít i čerstvou bazalku, popř. obě dvě úplně vynechat.
Podobné recepty:
Cizrnový salát s balkánským sýrem