
Cizrna se špenátem a citronem může sloužit jako doplněk k rybě a masům anebo jako samostatný pokrm (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Chuťově vydařená kombinace cizrny, rajčat, citrónu, špenátu a koření poslouží buď jako doplněk k masitým jídlům anebo jako samostatné jídlo, např. s rýží nebo pečivem.
Příprava: do 10 min.
Vaření: do 20 min.
Co budete potřebovat:
(porce pro 4 - 6 osob)
- 2 lžíce oleje
- 2,5 cm zázvoru, oloupaného a nakrájeného nadrobno
- 3 stroužky česneku, rozdrceného
- 1 červenou chilli papričku bez semínek, nakrájenou nadrobno
- 1 lžičku mletého kmínu
- 1 lžičku mletého koriandru
- 1 plechovku (400 g) cizrny, bez tekutiny a suché
- 1 plechovku (400 g) krájených rajčat
- kůru a šťávu z půl citrónu
- 220 g špenátových listů, propláchnutých a nahrubo nakrájených
- sůl
- pepř z mlýnku
Rozehřejte v hrnci nebo woku olej a na středním plameni lehce osmahněte (asi 2 minuty) zázvor, česnek, chilli a koření. Nezapomeňte míchat, ingredience se nesmí připálit.
Přidejte cizrnu s citronovou kůrou a rajčaty. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte nějakých 15 minut probublávat. Pak přidejte špenát a citrónovou šťávu a vařte další asi 3 minuty, dokud není nezměkne.
Řádně prosolte, popř. popepřete, promíchejte a můžete podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
Chilli papriku můžete vynechat, pokud vaříte pro děti nebo milovníky neostrého jídla. Také můžete použít chilli v prášku, když nemáte po ruce čerstvou.
Pokrm je vhodný k zamrazení.
Související recepty:
Cizrnový salát s fetou (balkánem)