
Španělská polévka gazpacho je skvělým osvěžením pro horké letní dny (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Pro nejlepší výsledky použijte sezónní zeleninu, pokud možno z vlastní zahrádky.
Příprava: do 20 min. + chlazení
Co budete potřebovat:
(porce pro 4 osoby)
- čtvrt okurky
- 1 malou zelenou (červenou) papriku
- 200 g rajčat
- 1 malou cibuli
- 1 stroužek česneku
- 300 ml rajčatového džusu
- 200 ml vody
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- hrst petržele (na ozdobení)
Nakrájejte všechnu zeleninu na větší kusy a dobře rozmixujte v mixéru. Dochuťte, je-li třeba, solí a pepřem. Dejte vychladit do lednice. Podávejte samotné nebo ozdobené natí petržele a/nebo osmahnutými kousky chleba.
Přejeme dobrou chuť!
Vyzkoušejte také: