
Máte rádi hranolky, ale po návštěvě rychlého občerstvení máte výčitky a bolesti břicha? Pak vyzkoušejte tuto chutnější a zdravější alternativu. Pokud máte celer domácí, ze zahrádky, pak jde o velice levný pokrm.
Příprava: 10 min.
Pečení: cca 30 min.
Co budete potřebovat:
- 2 větší celery
- 1-2 lžíce oleje
- 1 – 2 lžíce koření (kari, drcený kmín, paprika, chilli, kurkuma atp.)
- sůl
Celer okrájejte, abyste ho zbavili tlusté slupky. Pak ho nakrájejte na hranolky přibližně o velikosti a tloušťce prstu. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až vře, vhoďte celer a vařte 2 minuty. Sceďte.
Hranolky vraťte zpátky do hrnce, přidejte olej a koření, přikryjte pokličkou a dobře protřepte, aby se vše promíchalo. Vyskládejte na plech a pečte na 210 stupňů asi 30 minut, dokud nejsou hranolky pěkně dozlatova.
Přejeme dobrou chuť!
Tip:
Použít můžete různé koření. Kari je už předpřipravená směs a proto jednodušší, ale nebojte se experimentovat i s jinými kořeními. Kurkuma (která je obsažena i v kari) dodá hranolkům nažloutlou barvu.
Pokud se rozhodnete hranolky dělta ve fritovacím hrnci, už je vařit nemusíte.
Vyzkoušejte také:
Křupavý salát z tuřínu a mrkve