20120928 papricky
Sušené chilli papričky. (NTD News)

V Číně se objevilo další toxické jídlo. Obchodní kontrola tentokrát objevila karcinogenní průmyslové barvivo v chilli pastě a chilli prášku.

Několik továren a obchodů v provincii Chu-nan má teď vážný problém. Byly totiž přistiženy při výrobě a prodeji sušeného chilli s příměsí průmyslového barviva Rhodamin B. Toto barvivo se obvykle používá v papírenství či na barvení kůží. Někdy se používá také jako součást fluorescenčních barviv.

Podle portálu Want Daily dostaly jednotlivé podniky pokuty v rozmezí od 1 580 do 9 500 dolarů.

Tradiční kuchyně centrálních a jižních čínských provincií je známá hojným používáním pálivých jídel, při jejichž přípravě se často užívá i sušené chilli.

 

Čtěte také:

Čínské děti byly zneužity pro testování geneticky upravené rýže, tvrdí Greenpeace

Řeka Jang-c'-ťiang se zbarvila do ruda

Výskyt toxických produktů kojenecké výživy v Kuang-čou, Čína

Aktivisté se snaží ukončit turismus do medvědích farem v Číně