Na tomto koláči je pod drobenkou směs švestek a borůvek. (Jaroslava Dragounová)
Koncem léta sbíráme padané ovoce, většinou bývá už přezrálé. (Blumy, švestky, ryngle, mirabelky). A takové je dobré na marmeládu anebo právě na náš ovocný koláč, jehož recept vám přinášíme. Tento letní koláč je nejen chutný, ale také lehký.
Co budete potřebovat:
1 hrnek polohrubé mouky,
půl hrnku cukru krupice
1 kysanou smetanu nebo bílý jogurt (asi 200 g)
2 vejce
půl prášku do pečiva
Vše smícháme a poklademe jakýmkoliv ovocem, posypeme drobenkou a upečeme.
Foto: Na tomto koláči je pod drobenkou směs švestek a borůvek. (Jaroslava Dragounová)
Koncem léta sbíráme padané ovoce, většinou bývá už přezrálé. (Blumy, švestky, ryngle, mirabelky). A takové je dobré na marmeládu anebo právě na náš ovocný koláč, jehož recept vám přinášíme.
Vezmeme:
1 hrnek polohrubé mouky,
půl hrnku cukru krupice
1 kysanou smetanu nebo bílý jogurt (asi 200 g)
2 vejce
půl prášku do pečiva
Vše smícháme a poklademe jakýmkoliv ovocem, posypeme drobenkou a upečeme.