Máte rádi rýži? Jestli ano, mám pro vás tento rychlý a docela jednoduchý recept, který může přijít vhod třeba pro dnešní večeři a nebo pro tyto chladné únorové dny. Možná se vám bude zdát kombinace rýže a čočky trochu zvláštní, ale věřte, že výsledek je velmi chutný a delikátní.
Co budete potřebovat:
(na 4 porce)
- 320 g rýže (pokud možno rizotové)
- 150 g vařené čočky
- 20 g sýru parmigiano
- 1 střední cibule
- 1 l zeleninového vývaru (cibule, mrkev, celer, petržel)
- 2 lžíce másla
- bobkový list
- sůl, pepř, drobně nasekaná petrželka
Přidáme vařenou čočku, trochu vývaru a necháme 5 minut povařit.
Přidáme rýži a bobkový list. Pomalu přiléváme zeleninový vývar a za stálého míchání uvaříme rýži do měkka.
Než rýži odstavíme z ohně přidáme podle chuti sůl a pepř a potom máslo, parmezán a nasekanou petrželku, promícháme a můžeme podávat.
Přeji vám dobrou chuť...
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it.
Související články:
Jak správně uvařit rýži
Letní rýžový salát
Dhal s čočkou a cizrnou
Indická polévka z červené čočky
Risotto s kuřecím masem a hráškem