Kultura

Slavná kanadská baletka: Chinese Spectacular je nádherný

Vanessa Harwoodová je jednou z nejslavnějších kanadských baletek. Až se po shlédnutí vystoupení Chinese New Year Spectacular v podání souboru Divine Performing Arts v Torontu uvidí se svými přáteli, bude jim vyprávět o krásách představení.
Sony Centrum divadelních umění v kanadském Torontu v sobotu ožilo duchem čínské kultury, když se zde představil Novoroční Chinese Spectacular 2008. Jednou z okouzlených divaček byla i divadelní kritička Jeniva Bergerová, která dorazila s manželem Normanem...
Show  Chinese New Year Spectacular zavítala do Los Angeles v piatok 18. januára a do nového Nokia Divadla priniesla so sebou hojný zástup ľudí. Jedným z divákov bol Antonio Gellini, prezident Inštitútu Svetového Filmu (WFI) v Los Angeles, ktorý prišiel s...

Recenzia - 3:10 Vlak do Yumy

Rančer Dan Evans (Christian Bale) je svedkom lúpežného prepadnutia, na čele ktorého stojí obávaný zločinec Ben Wade (Russell Crowe). Wade je čoskoro zatknutý a keďže Evans zúfalo potrebuje peniaze, podujme sa odviesť ho za odmenu na stanicu do Yumy.
BOSTON - demokratický disident, který se nedávno vrátil po pěti letech strávených v jednom z Pekingských vězení, Dr. Yang Jianli, přináší neobyčejný vhled do představení souboru Divine Performing Arts, Chinese New Year Spectacular. Velká Epocha zastihla Dr.

Fanfare Ciocarlia - rychle a nahlas...

V úterý 15. 1. 2008 opětovně zavítala do brněnského klubu Fléda  kultovní balkánská dechová parta divokých muzikantů - Fanfare Ciocarlia. Hudební uskupení, které je proslulé nespoutaným temperamentem, se proslavilo jako nejrychlejší balkánská dechovka na...
V National Arts Centre v Ottawě opět zazáří nadpozemská krása pradávné Číny. V neděli vystoupí na pódiu novoroční představení Chinese New Year Spectacular a zahájí tak kanadskou etapu svého celosvětového turné. OTTAWA - V National Arts Centre v...

Tento týden v dějinách Číny

8. ledna 1976 zemřel čínský premiér Čou En-laj. Wen Tchien-sing byl učencem a ministerským předsedou za vlády dynastie Süng. 9. ledna 1283 byl popraven. 11. ledna 1868 se v čínské provincii Če-ťiang narodil budoucí učitel Cchaj Jüan-pchej. 12.

Jaroslav Seifert - tvůrce veršů prostých, líbezných

Český básník a novinář Jaroslav Seifert se narodil do dělnické  rodiny v Praze na Žižkově. Snad podle původu rodičů - jeho otec byl zámečník, matka věřící katolička - a vycházeje z chudých poměrů měl cit pro sociální tématiku.

Kapela Eggnoise: Jsme takovej vláček

Přijeli, zahráli a obecenstvo jásalo. Tak vypadal nedávný, zatím poslední koncert kapely Eggnoise v Brně. Tato sedmičlenná skupina na sebe poslední dobou strhává pozornost. I když není na hudební scéně žádným nováčkem, dlouhou dobu se o ní moc nevědělo.