Ondřej Horecký | 23. 6. 2011
Křupavý salátek z kořenové zeleniny se hodí jako doplněk k hlavnímu suššímu jídlu, do sendvičů, tortil apod. Tuřín se v naší kuchyni příliš nepoužívá, oblíbený ho mají především ve Skandinávii, Velké Británii a Severní Americe.
Ondřej Horecký | 16. 6. 2011
Hovězí plátky upravené po čínsku - naložené v marinádě a orestované s pekingským zelím, ústřicovou omáčkou a zázvorem.
Pekingskému zelí se u nás někdy říká čínské zelí, ale to je nesprávně, protože jde o dvě rozdílné...
Ondřej Horecký | 11. 6. 2011
Delikatesní pochoutka plná dobrých věcí. Starý osvědčený a roky prověřený recept. Použít můžete i jiné ovoce, nicméně jahody jsou nejlepší, obzvlášť ty, které vám zrovna rostou na zahrádce...
Příprava: do 30 minut + 24 hodin...
Ondřej Horecký | 8. 6. 2011
Snadná, zdravá a barevně atraktivní polévka vhodná pro vegetariány, dietáře, ale i všechny ostatní. Pokud můžete, použijte mladý špenát z vlastní zahrádky, který by měl právě růst.
Příprava: 10 min.
Vaření: 30...
Ondřej Horecký | 28. 5. 2011
Špenát se nám na zahrádce hromadí a určitě přemýšlíte nad způsoby konzumace. Velká část asi skončí v mrazáku, ale čerstvý upravený špenát těžko porazíte. Pokrmy z mladých lístků rostliny nebo s jejich podílem jsou velmi chutné a na hony vzdálené...
Ondřej Horecký | 26. 5. 2011
Čas jahod se blíží a my pro vás máme zajímavý a chutný recept. Omeleta nasladko s plátky jahod. Dobroutka pro děti a jiné mlsné jazýčky.
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut
Co budete potřebovat
(porce pro 3 - 4 osoby)
5...
Ondřej Horecký | 19. 5. 2011
Některé recepty volají po alkoholu, zejména francouzská kuchyně je taková. Co když ale alkohol nepijete nebo zrovna nemůžete? Budou pro vás takové pokrmy tabu? Existuje nějaká alternativní náhražka?
Můžeme vás uklidnit, náhražky existují, i když ne...
Ondřej Horecký | 12. 5. 2011
Cože? Budeme vařit mravence? Ne tak docela. Jedná se o populární čínské jídlo, které má (údajně) připomínat mravence lezoucí po stromě a jeho větvích. Ve skutečnosti jde o směs naloženého vepřového a nudlí. Výsledkem je rychlý a chutný recept s...
Ondřej Horecký | 8. 5. 2011
Chuťově vydařená kombinace cizrny, rajčat, citrónu, špenátu a koření poslouží buď jako doplněk k masitým jídlům anebo jako samostatné jídlo, např. s rýží nebo pečivem.
Příprava: do 10 min.
Vaření: do 20...