Ondřej Horecký | 30. 12. 2010
Nepříliš složitý a chutný recept. Možno použít i kyselejší jablka, aby doplnila sladký krém.
Příprava: do 20 min.
Pečení: do 40 min.
Co budete potřebovat:
100 g změklého...
Ondřej Horecký | 23. 12. 2010
Přemýšlíte, co nabídnout návštěvě o svátcích nebo kamarádům na Silvestra? Chcete něco nenáročného a poměrně sytého? Zkuste tuto pomazánku jemné chuti v kombinaci s výraznými tortillovými chipsy, neboli smaženými kukuřičnými lupínky, nejlépe s...
Ondřej Horecký | 16. 12. 2010
Skvělý a chutný recept z Anglie. Angličané z nějakého důvodu preferují maso s kaší zapéct, místo aby je jedli odděleně jako jiné národy. Říkají tomu pie (čti páj) a jsou různé druhy, ať už je to cottage pie (s mletým hovězím), fish pie (s rybou)...
Orysia McCabeová | 9. 12. 2010
Dopřejte svému tělu trochu zdravého povzbuzení a zkuste následující recept na vynikající polévku zvanou boršč. Tento recept se ke mně dostal od mé ukrajinské babičky. Podává se v čase vánočním a je to vegetariánský recept.
Na Ukrajině znamená...
Ondřej Horecký | 25. 11. 2010
Lilek s rajčaty, indickým kořením a jogurtem. Výsledná chuť je jemná, mírně nakyslá s pikantním koncem díky chilli papričce. Podávejte jako přílohu k hlavním jídlům nebo jezte s plackami nán, chlebem, rýží apod. jako lehčí večeři.
Ondřej Horecký | 18. 11. 2010
Málo času a velká chuť na zdravou večeři (oběd)? Tento recept je pak ten pravý pro vás.
Fazole. Co bychom si bez nich počali. V mnoha chudších oblastech světa je stále používají jako každodenní součást stravy namísto masa. Není divu, fazole jsou...
Ondřej Horecký | 11. 11. 2010
Indický způsob přípravy špenátu a bramboru je velmi chutný, rychlý a hodně odlišný od toho našeho. Sag Aloo (čti sag alú) prostě znamená špenát s bramborem, i když místo špenátu se v Indii a Pákistánu někdy používá jiná listová...
Ondřej Horecký | 4. 11. 2010
Korma je jedna z proslulých indických omáček. Ne nadarmo patří indická kuchyně k jedněm z nejlepších a nejoblíbenějších na světě. Pokud už jste někdy zkusili jídlo v poctivé indické restauraci nebo přímo v Indii, víte, o čem mluvím.
Proč...
Ondřej Horecký | 28. 10. 2010
Vepřové kotlety naložené v jablečné šťávě, bylinkách a zakysané smetaně získají skvělou nasládlou chuť a jejich přípravu s naším návodem zvládne i začátečník.
Příprava: cca 10 min. + uležení
Vaření: do 20 min.
Co budete...