Recepty

Recepty: Zapékaný pórek po velšsku

Dlouhé kusy pórku zavinuté do šunky, zalité hustou omáčkou bešamelového stylu se sýrem a zapečené v troubě.   I když se to nemusí zdát, tento pokrm je překvapivě vydatný. Nezvyklá je i úprava této zeleniny, ale můžu vás ujistit, že chutí rozhodně...

Recepty: Bavorský jablečný koláč

Nepříliš složitý a chutný recept. Možno použít i kyselejší jablka, aby doplnila sladký krém.            Příprava: do 20 min.   Pečení: do 40 min.                         Co budete potřebovat: 100 g změklého...

Recepty: Tvarohová pomazánka s nivou

Přemýšlíte, co nabídnout návštěvě o svátcích nebo kamarádům na Silvestra? Chcete něco nenáročného a poměrně sytého? Zkuste tuto pomazánku jemné chuti v kombinaci s výraznými tortillovými chipsy, neboli smaženými kukuřičnými lupínky, nejlépe s...
  Skvělý a chutný recept z Anglie. Angličané z nějakého důvodu preferují maso s kaší zapéct, místo aby je jedli odděleně jako jiné národy. Říkají tomu pie (čti páj) a jsou různé druhy, ať už je to cottage pie (s mletým hovězím), fish pie (s rybou)...

Recepty: Vánoční boršč z Ukrajiny

Dopřejte svému tělu trochu zdravého povzbuzení a zkuste následující recept na vynikající polévku zvanou boršč. Tento recept se ke mně dostal od mé ukrajinské babičky. Podává se v čase vánočním a je to vegetariánský recept. Na Ukrajině znamená...
Lilek s rajčaty, indickým kořením a jogurtem. Výsledná chuť je jemná, mírně nakyslá s pikantním koncem díky chilli papričce. Podávejte jako přílohu k hlavním jídlům nebo jezte s plackami nán, chlebem, rýží apod. jako lehčí večeři.

Recepty: Fazolový trojboj

  Málo času a velká chuť na zdravou večeři (oběd)? Tento recept je pak ten pravý pro vás.   Fazole. Co bychom si bez nich počali. V mnoha chudších oblastech světa je stále používají jako každodenní součást stravy namísto masa. Není divu, fazole jsou...
Indický způsob přípravy špenátu a bramboru je velmi chutný, rychlý a hodně odlišný od toho našeho. Sag Aloo (čti sag alú) prostě znamená špenát s bramborem, i když místo špenátu se v Indii a Pákistánu někdy používá jiná listová...

Recepty: Vegetariánská korma

Korma je jedna z proslulých indických omáček. Ne nadarmo patří indická kuchyně k jedněm z nejlepších a nejoblíbenějších na světě. Pokud už jste někdy zkusili jídlo v poctivé indické restauraci nebo přímo v Indii, víte, o čem mluvím.   Proč...
Vepřové kotlety naložené v jablečné šťávě, bylinkách a zakysané smetaně získají skvělou nasládlou chuť a jejich přípravu s naším návodem zvládne i začátečník. Příprava: cca 10 min. + uležení Vaření: do 20 min.           Co budete...