Ondřej Horecký | 12. 8. 2010
Narychlo osmahnuté plátky lososa s vynikajícím salátem z raných brambor a rajčátek. Velmi chutný a jednoduchý recept. Místo lososa můžet použít i jinou rybu.
Příprava a smažení: do 25 minut
Co budete potřebovat:
(porce pro 4 osoby)
4 plátky...
Ondrej Horecky | 5. 8. 2010
Letní tuňákový salát chutná nejenom v létě, ovšem čerstvé, neskleníkové ingredience jsou ty nejlepší. (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Velmi chutný salát s dresinkem inspirovaný oblíbeným salade nicoise (čti salat nikuaz). Nejlepší je právě v létě,...
Ondřej Horecký | 27. 7. 2010
Čokoládovo cuketová buchta (Ondřej Horecký/Velká Epocha
Je opět čas cuket a tady je recept, který vám umožní cukety zužitkovat zajímavým a velmi chutným způsobem.
Nezvyklá kombinace kakaa a cuket vytvoří chuťově i složením bohatou a mokrou buchtu,...
Ondřej Horecký | 22. 7. 2010
Znáte to, horko a vedro, griluje se skoro pořád. Pokud vám děti to grilované maso už nechtějí jíst, zkuste to s grilovaným banánem...v čokoládě...se štědrou vrstvou zmrzliny nahoře. To by jim chutnat mělo. Recept mi prozradil známý, který jej jako dítě...
Ondřej Horecký | 8. 7. 2010
Špenátová buchta na řecký způsob je chutná, rychlá a zdravá. Pokud máte na zahrádce čerstvý špenát, využijte ten. Pokud ne, zkuste i ten mražený.
Příprava: do 15 min.
Pečení: cca 25 min.
Co budete potřebovat:
800 g listů...
Ondřej Horecký | 8. 7. 2010
V životě člověka jsou recepty, které poznal a oblíbil si v mládí a na které díky svým rodičům a prarodičům nezapomíná. Mezi ně patří tato nesmírně výživná dobrota kombinující nakyslý rybíz se sladkou pěnou z bílků, to vše na pořádném poctivém...
Ondřej Horecký | 30. 6. 2010
Chutný rýžový salát vhodný (nejenom) pro horké letní dny, kdy přide vhod studená lehká strava. Také jej můžete servírovat k vašemu grilovanému masu. Do salátu můžete přidat v podstatě jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti nebo obsahu ledničky, takže...
Ondřej Horecký | 24. 6. 2010
Řecké tzatziki (čti caciky) je skvělým doplňkem ke grilovaným a výrazným masům (Ondřej Horecký/Velká Epocha)
Tzatziki (řecky) nebo cacik (turecky) je známý předkrm (nebo omáčka, chcete-li) z Řecka a Turecka. Podává se s výrazným grilovaným...
Ondřej Horecký | 17. 6. 2010
Rebarbora je velmi zdravé ovoce (ano, nejde o zeleninu, jak si mnozí myslí) a její pěstování vůbec není těžké. V zahrádce se vám rozroste rychle a bujně. A pokud nemáte zahrádku, k dostání je v lépe zásobených supermarketech. Rebarbora skvěle chutná na...