Recepty
Vynikající a snadný recept na plnohodnotný oběd pro celou rodinu, který zvládne i tatínek. Toto je anglická klasika v podání zapékaného mletého hovězího se zeleninou a s bramborovou kaší nahoře. V originále se jídlu říká cottage pie (čti kotyč páj).

Recepty: Zázvorové koláčky ze špaldy

Pomalu se nám blíží Vánoce a možná přemýšlíte, jaké nové vánoční cukroví letos zkusíte upéct. Naštěstí už nemusíte hledat dále, máme pro vás kulinářský skvost v podobě zázvorových koláčků ze špaldové mouky, které bude milovat každý.

Recepty: Zavařený zázvor

Velice jednoduchý návod, jak si zavařit zázvor. Možná se zeptáte, nač vám nasladko zavařený zázvor asi bude? Lze ho použít v mnoha receptech, zpravidla dezertech nebo na zmrzlinu a v lednici vám vydrží věčnost. A navíc – příští týden vám prozradím...

Recepty: Lilek po asijsku

Lilek neboli baklažán se těší velké oblibě v mnoha světových kuchyních. U nás je tato všestranná zelenina, kterou můžete často nahradit maso, bohužel opomíjena, a tak vás tento týden pozveme na jednu rychlou pochoutku, kde je lilek hlavní surovinou.

Recepty: Francouzský salát s dresinkem

Tento recept má dvě části – salát a dresink. Nemusíte se ale bát, i tentokrát to bude rychlé. I když ve Francii byste se pravděpodobně setkali v salátu i s vařeným bramborem nebo artyčokem, my jsme tyto ingredience v receptu vynechali.   Čas přípravy: 20...

Recepty: Rajská jablíčka po provensálsku

Období cuket a rajčat pomalu končí. Pokud máte za oknem ještě na dozrání rajská jablíčka, můžete si je udělat podle dávného receptu, který si čeští umělci přivezli ze slunné Francie.Jednou, když šel básník Jaroslav Seifert navštívit svého...

Recepty: Banánová buchta s ořechy

  Jak už jste zvyklí, i tento týden nás čeká něco dobrého a rychlého, alespoň na přípravu. Recept mě naučila manželka, která si jej přivezla z Anglie.     Čas přípravy: 15 minut   Pečení: 60...

Recepty: Slaný cuketový koláč

I tento týden jsem si pro vás připravil - opět v duchu rychle, snadno, chutně - recept, který zvládne každý, leč výsledek je hodný mistra kuchaře. Tato cuketová pochoutka je vynikající samotná nebo s chlebem, teplá nebo studená. Skvěle se hodí jako svačina...

Recepty: Chorizo karbanátky

Chorizo (čti čorízo; někdy také čorízu) je španělská pikantní klobáska, zpravidla uzená, vyskytující se v mnoha variantách. My ovšem nebudeme připravovat klobásu, ale karbanátky, i když postup je stejný. Chorizo (čti čorízo; někdy také...

Recepty: Bleskurychlý flapjack

Tento recept je až neskutečně snadný a rychlý a přitom tak dobrý a zdravý. Co je to flapjack (čti flapdžek)? Je to oblíbená anglická pochoutka, u nás bychom ho mohli nazvat něčím jako ovesný řez. Jsou to vlastně ovesné vločky smíchané s máslem a cukrem -...