Ondřej Horecký | 12. 11. 2009
Pomalu se nám blíží Vánoce a možná přemýšlíte, jaké nové vánoční cukroví letos zkusíte upéct. Naštěstí už nemusíte hledat dále, máme pro vás kulinářský skvost v podobě zázvorových koláčků ze špaldové mouky, které bude milovat každý.
Ondřej Horecký | 4. 11. 2009
Velice jednoduchý návod, jak si zavařit zázvor.
Možná se zeptáte, nač vám nasladko zavařený zázvor asi bude? Lze ho použít v mnoha receptech, zpravidla dezertech nebo na zmrzlinu a v lednici vám vydrží věčnost. A navíc – příští týden vám prozradím...
Ondřej Horecký, Velká Epocha | 28. 10. 2009
Lilek neboli baklažán se těší velké oblibě v mnoha světových kuchyních. U nás je tato všestranná zelenina, kterou můžete často nahradit maso, bohužel opomíjena, a tak vás tento týden pozveme na jednu rychlou pochoutku, kde je lilek hlavní surovinou.
Ondřej Horecký | 21. 10. 2009
Tento recept má dvě části – salát a dresink. Nemusíte se ale bát, i tentokrát to bude rychlé. I když ve Francii byste se pravděpodobně setkali v salátu i s vařeným bramborem nebo artyčokem, my jsme tyto ingredience v receptu vynechali.
Čas přípravy: 20...
Zdenka Danková | 14. 10. 2009
Období cuket a rajčat pomalu končí. Pokud máte za oknem ještě na dozrání rajská jablíčka, můžete si je udělat podle dávného receptu, který si čeští umělci přivezli ze slunné Francie.Jednou, když šel básník Jaroslav Seifert navštívit svého...
Ondřej Horecký | 7. 10. 2009
Jak už jste zvyklí, i tento týden nás čeká něco dobrého a rychlého, alespoň na přípravu. Recept mě naučila manželka, která si jej přivezla z Anglie.
Čas přípravy: 15 minut
Pečení: 60...
Ondřej Horecký | 30. 9. 2009
I tento týden jsem si pro vás připravil - opět v duchu rychle, snadno, chutně - recept, který zvládne každý, leč výsledek je hodný mistra kuchaře.
Tato cuketová pochoutka je vynikající samotná nebo s chlebem, teplá nebo studená. Skvěle se hodí jako svačina...
Ondřej Horecký | 23. 9. 2009
Chorizo (čti čorízo; někdy také čorízu) je španělská pikantní klobáska, zpravidla uzená, vyskytující se v mnoha variantách. My ovšem nebudeme připravovat klobásu, ale karbanátky, i když postup je stejný.
Chorizo (čti čorízo; někdy také...
Ondřej Horecký | 17. 9. 2009
Tento recept je až neskutečně snadný a rychlý a přitom tak dobrý a zdravý. Co je to flapjack (čti flapdžek)? Je to oblíbená anglická pochoutka, u nás bychom ho mohli nazvat něčím jako ovesný řez. Jsou to vlastně ovesné vločky smíchané s máslem a cukrem -...