Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 8. 1. 2015
Jednoduchá polévka jak na chuť, tak i na přípravu. Takovou jako dělávala moje babička, rychlovka, která zahřeje právě v těchto chladných dnech.Tato chudá polévka, jak říkala, je svědkem toho, jak i z mála se dá uvařit chutný pokrm, vždyť trocha kmínu a...
Zdenka Danková, ET ČR | 3. 1. 2015
Tento rodinný recept jsem objevila pod názvem „levný kávový dort“. Avšak pokud dnes nemáte pod okny ořešák, levným se recept už tak moc nazvat nedá... Vlašské ořechy pochoutku poněkud prodražují, ale nevadí. Potřebujeme:
100 g mletých ořechů
50 g...
Pavel Porubiak | 24. 12. 2014
Ingredience: 1 kg hladké mouky 30 dkg práškového cukru 3 másla (klasické, Hera - másla na pečení) 1 - 2 vanilkové cukry libovolná marmeláda Smícháme dohromady mouku, máslo, cukr i vanilkový cukr. Prohněteme těsto, aby bylo hladké, a válečkem je rozválíme...
Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 20. 12. 2014
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník,...
Jana Poncarová, Cojime.cz | 17. 12. 2014
Cukroví patří na každý vánoční stůl. Ať už se z jakéhokoli důvodu rozhlížíte po zdravém vánočním cukroví, přijde vám jistě vhod pár rad, jak na to. Připravili jsme také několik netradičních receptů na zdravé vánoční pečení.
Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 15. 12. 2014
Pomeranče, zdroj vitaminu C, zajistí duševní svěžest i vitalitu a mají skvělé účinky na náš organismus, například chrání před chřipkou a nachlazením, aktivují tělesné žlázy, posilují imunitu a vazivové tkáně a starají se i o krvetvorbu.
A protože...
Sonia Vladyková/Unavená vařečka | 6. 12. 2014
Já vím, určitě máte již pracničky nebo také tlapky pěkně upečené, uložené v krabicích a čekají, až budou za pár dní krásně servírované na slavnostním talíři, vonící skořicí, hřebíčkem a kakaem.Já jsem si letos při pečení zavzpomínala na...
Jana Poncarová, Cojime.cz | 3. 12. 2014
Zase mě přepadla nostalgie. Po krásnu a eleganci. Tu mám jednoznačně spojenou s první republikou. Černobílé filmy, šarmantní Adina Mandlová, rozverný Hugo Haas. A k tomu něco dobrého, co se jídalo za dob mladého Československa...Listuji kuchařkami ze...
Sonia Vladyková D'Auria/Unavená vařečka | 1. 12. 2014
Ano, dny budou stále studenější, tato slova jsem četla v jednom modním časopise pro pletenou módu. Ukazoval krásně nadýchané a teplé svetry, které nás určitě v zimě dobře zahřejí. Já Vám přidávám k teplému ošacení i nějaký ten recept na...