Grilování pro strávníky, kteří nejedí nebo nechtějí maso jíst, není náročné. Vyžaduje trpělivost a pomalý žár, kterým docílíte výtečné chuti grilované zeleniny. Někteří lidé maso nejedí, někomu nechutná, někdo je nechce z přesvědčení –...

Recept: Grilovaná žebírka jsou non plus ultra

Čekáte hosty, před kterými se chcete vytáhnout? Tak to čtete správně, protože na tato žebírka vaši známí jen tak nezapomenou... Čekáte hosty, před kterými se chcete vytáhnout? Tak to čtete správně, protože na tato žebírka vaši známí jen tak...
Tento oblíbený pokrm pochází z jihovýchodní Asie, najdete ho v Thajsku, Malajsii, Singapuru a dalších zemích. Dokonce existují podniky, kde nabízejí pouze sataye (čti sataje), jsou takovou asijskou obdobou kebabových podniků. Tento oblíbený pokrm...

Recepty: Čokoládová buchta z červené řepy

Pokud jste i vy zasadili na zahrádce červenou řepu a přemýšlíte, co nového a zajímavého s ní provést, zkuste tento recept. Červená řepa není chutná jen nakyselo - zavařená nebo syrová v salátech. Využít ji můžete, poněkud překvapivě, i pro výrobu...

Recepty: Vepřové plátky na medu

Vepřové maso, nakrájené podle asijské tradice na tenké plátečky a narychlo osmahnuté se zeleninou na woku. Nasládlá omáčka dodá tomuto pokrmu příjemnou chuť, kterou ještě doplní smažené lupínky mandlí. Celý proces je velmi rychlý, takže si předtím...

Recept - Vánoční cukroví: Podvodnice

 V době adventu se ponoříme do svých kuchařek a receptů od přátel a vybíráme, podle kterého z těch mnoha návodů letos upečeme to nejlepší cukroví pro rodinu a přátele.     V době adventu se ponoříme do svých kuchařek a receptů...

Recepty: Citronový dort

V anglicky mluvících zemích se tomuto stylu dortíku říká cheesecake (čti čískejk). Existuje spousta druhů a variant. Například newyorský cheesecake je hodně hutný a pečený. Základem pro výrobu je vždy krémový sýr (Philadephia, Lučina apod). ...
Velice jednoduchý a chutný recept v podobě bramborových plátků rychle povařených v křenovo – česnekové krémové omáčce a následně zapečených v troubě. Lze podávat samostatně nebo jako přílohu, která příjemně překvapí každého...

Recepty: Indická polévka z červené čočky

Jednoduchý a provoněný recept z indické kuchyně, kde si vystačíte jen s čočkou, kořením a trochou limetkové šťávy. Když už budete polévku vařit, udělejte si větší porci a co nesníte, může jít do mrazáku. Příprava: 5 min. Vaření: 50 min. ...

Recepty: Jednoduchý medovo - jablečný koláč

Jednoduchý recept, který lze vyrobit z lehce dostupných ingrediencí. Z nějakého důvodu už dnes spousta lidí nesbírá jablka (ani vlastní), radši si je koupí v supermarketu. Pravda, tam nejsou padané, ale i ty můžeme spotřebovat na nejrůznější účely.