Aron Lamm, Epoch Times | 9. 7. 2013
Odmítavý postoj EU ke geneticky modifikovaných organizmům rozčiluje velké společnosti a některé vědce. Ale objevují se náznaky, že by se evropští politici mohli pomalu otevírat politice geneticky modifikovaných zvířat.
STOCKHOLM – Odmítavý...
Andrea Lorini | 7. 7. 2013
Parmezánský sýr a další žádané italské potraviny na vývoz dávají otázce geneticky upravených organizmů (GMO) v Itálii mezinárodní rozměr. Ačkoliv mají geneticky upravené plodiny na italských polích červenou, velká část dobytka je krmena geneticky...
Yvonne Konečná | 6. 6. 2013
Jako vítězství Davida nad obrem Goliášem, tak lze označit výsledek tvrdého a dlouhého boje, který vedl domorodý lid v Peru s americkou nadnárodní společností Monsanto. Letos v květnu totiž vstoupil v platnost deset let trvající zákaz geneticky modifikovaných...
Yvonne Konečná | 31. 5. 2013
Americká nadnárodní společnost Monsanto zastaví produkci geneticky upravené kukuřice v celé Evropě s výjimkou Španělska, Portugalska a České republiky. Tato společnost vydala prohlášení, že již neinvestuje žádné další peníze do pokusů, výzkumu,...
Ivo Paulovič | 10. 10. 2012
Svetoznámy časopis Food and Chemical Toxicology publikoval 19. septembra výsledky dvojročnej štúdie francúzskych vedcov o jedovatosti geneticky modifikovaných organizmov (GMO). Po vedením Érica-Gilla Séralliniho z Univerzity vo francúzskom Caene testovali živenie...
Kyrill Belan | 7. 9. 2012
Možná se někomu může zdát, že problémy související s geneticky modifikovanými organizmy (GMO) jsou věcí vzdálené budoucnosti a týkají se spíše západního světa. Pravdou je, že umělé potraviny jsou vedle nás již dlouho. Ruští vědci teď na základě...