Ondřej Horecký | 22. 5. 2019
Pravé domácí anglické sausages, lidově zvané „bangers“ nesmí chybět při žádné tradiční anglické snídani ani při grilování. Oblíbené jsou však i v sendvičích, s bramborovou kaší nebo zapečené v těstu. Sausages milují všichni Britové napříč...
Tato polévka by rozhodně neměla chybět na vašem jarním či letním jídelníčku. Je lehká a osvěžující. Více než vhodná, když chcete po zimě shodit nějaké to kilečko. To ale neznamená, že jako hlavní chod po naší zelné polévce zařadíte vepřové...
Ondřej Horecký | 20. 3. 2019
Oblíbený čínský pokrm Dong Pu Rou (čti tung pchu žou) se sice dlouho připravuje, ale rozhodně stojí za to. Aromatický, nasládlý a vydatný, s příjemnou kombinací masa a tuku, takový je dušený vepřový bůček v čínském stylu. Pokud děti nebo partner...
CHANNALY PHILIPP | 25. 10. 2018
MODENA, Itálie — Z krajiny Gucci a Ferrari pochází další vývozní artikl, o němž si leckdo může myslet, že ho dobře zná: aceto balsamico neboli balzamikový ocet. Zřejmě jste přinejmenším zahlédli láhve s tímto octem v supermarketech, ale málokdo si...
Sonia Vladyková / Unavená vařečka | 16. 4. 2017
Velikonoce – svátky jara, a víte odkud pochází tento název? Z „velké noci“ ze soboty na neděli, kdy došlo ke zmrtvýchvstání Ježíše Krista, a datum Velikonoc připadá na neděli po prvním jarním úplňku. A též symboly toho svátku – je jich...
Zdenka Danková | 3. 9. 2016
Příprava:
Na oleji osmažíme česnek a cibuli na kostičky, přidáme šunku nebo maso a mícháme obsah pánve (nebo kotlíku). Přidáme rajčata, papriky a opranou rýži. Osolíme. Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Ke konci přidáme šneky, slávky nebo...
Zdenka Danková | 8. 8. 2016
Někdy už opravdu nevíme, jakou polévku rychle uvařit k obědu. Nemáme kost, kousek masa ani kořenovou zeleninu. Tak jak si poradíme?
V létě je to snadnější. Doma většinou máme po ruce vždy kousek cibule, vejce, rajčata, krupici, omastek.
Zdenka Danková | 20. 7. 2016
Nejsme žebráci, „žebráckou polévku“ si však můžeme uvařit. Pokud nám zbývá ztvrdlý sušený chleba, jeho kousky nám k tomu dobře poslouží.
Potřebujeme:
menší kousky sušeného tvrdého chleba i s...
Zdenka Danková | 6. 7. 2016
U statkářky ve vsi mívali pekárnu. Když někdo chystal svatbu, sešly se ženy v pekárně, Němky s Češkami, a zde jakoby mimochodem, při pečení si předávaly recepty. Někdy si zadělaly těsto doma – a sešly se k pečení zase v této pekárně.